2017-12-03 09:58:57• hírek • Bede Emőke

Szebb napok elé néz a szatmári gyermekgyógyászat

Az „Intensive care for future” néven futó projekt keretében a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház és a Munkácsi Regionális Gyermekkórház közösen pályázik pénzügyi támogatásra, melyet arra fordítanak, hogy korszerű és hiánypótló felszereléseket vásároljanak osztályaik számára.

A közös projekt által Szatmárnémetiben az újszülött osztály, az intenzív osztály és a tasnádi kórház felszerelését újítanák meg, és ugyanígy tenne az ukrajnai partner is. A tervezet másodlagos célja pedig, hogy a két egyészségügyi intézmény között gyümölcsöző szakmai kapcsolatot alakítsanak ki.
 

A helyi újszülött osztály inkubátorokat, lélegeztetőgépeket, melegentartó és újraélesztő asztalokat kap majd. Az intenzívre lélegeztetőgépek és automata gyógyszeradagolók kerülnek, Tasnádra pedig egy hordozható EKG készülék, valamint egy defibrillátor.
 

A projekt összköltségvetése 1.100.000 euró, mely természetesen megoszlik a két intézmény között. A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórháznak 550.000 jut, ebből 522.500 euró vissza nem térítendő támogatásként érkezik. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: